Žiediniai kopūstai
Žiediniai kopūstai yra puikus vitaminų C ir K šaltinis, taip pat juose daug vitamino B6, skaidulų, mangano ir omega3 riebalų rūgščių. Kalbant apie maistines medžiagas, didelio skirtumo tarp šviežių ir šaldytų žiedinių kopūstų nėra.
Nauda sveikatai: daugelis tyrimų parodė, kad sulforanas mažina riziką susirgti vėžiu. Valgant žiedinius kopūstus galima išvengti širdies ligų, vėžio.
Kaip gauti daugiau naudos valgant žiedinius kopūstus? Geriausia valgyti žalių žiedinių kopūstų salotas arba su padažais, nes taip išsaugomas vitaminas C ir kitos vandenyje tirpstančios medžiagos. Tačiau žiedinius kopūstus galima pavirti trumpai ir sutrinti, tokia nekaloringa piure, kuri gali pakeisti bulvių košę.
Vienoje porcijoje ( 1 puodelis / 124g): Kalorijų - 29; Baltymų - 2,2g; Riebalų - 0,6g; Angliavandenių - 5,1g; Skaidulų - 2,9g.
Nauda sveikatai: daugelis tyrimų parodė, kad sulforanas mažina riziką susirgti vėžiu. Valgant žiedinius kopūstus galima išvengti širdies ligų, vėžio.
Kaip gauti daugiau naudos valgant žiedinius kopūstus? Geriausia valgyti žalių žiedinių kopūstų salotas arba su padažais, nes taip išsaugomas vitaminas C ir kitos vandenyje tirpstančios medžiagos. Tačiau žiedinius kopūstus galima pavirti trumpai ir sutrinti, tokia nekaloringa piure, kuri gali pakeisti bulvių košę.
Vienoje porcijoje ( 1 puodelis / 124g): Kalorijų - 29; Baltymų - 2,2g; Riebalų - 0,6g; Angliavandenių - 5,1g; Skaidulų - 2,9g.
Komentarai
Rašyti komentarą